צילום נכסים עסקיים מסוגים שונים, נדרש כיום לעתים קרובות. זאת, מאחר שיש בעולם המודרני יותר ויותר מצבים, בהם ניתן וכדאי להציג נכסים כאלה באופן ויזואלי. אלה עשויים להיות למשל דירות, בניינים, אולמות תצוגה, משרדים, מבני ספורט או צימרים. הצגתם עשויה להידרש במסגרת אתרים עסקיים, פרסומות, רשתות חברתיות, ברושורים ועוד. היכולת לצלם איננה מיוחדת – כל אדם עם סמארטפון יכול לעשות זאת. מה שמיוחד ומבדיל בין צילום נכסים איכותי לכל השאר, זו מקצועיות הצלם. כאן גם טמון ה"סוד", לקבלת מרב התועלות מצילומים מסוג זה. מה עוד חשוב וכדאי לדעת על כך?
הוצאה שמחזירה את עצמה ויותר
כאשר בוחנים את ההשקעה הכספית בצילום מקצועי של נכסים, רואים שיש לה החזר השקעה (ROI – Return On Investment) גבוה. אלה כמה נקודות שמחדדות תובנה זו:
מסייע בהשגת הכנסות גבוהות – צילום נכסים הוא פעמים רבות צילום נכסים למכירה או להשכרה. כלומר, הוא מסייע להשיג לקוחות, עבור רכישות או שכירה בסכומים משמעותיים מאוד.
משלים השקעות גדולות – נכסי נדל"ן הם נכסים יקרים, בהם מושקע לא מעט ברכישה, שיפוץ, ריהוט, צילום עיצוב פנים, תחזוקה ועוד. גם כהשקעות חד פעמיות וגם בהוצאות שוטפות למיניהן. ביחס לכך, ההוצאה החד פעמית על צילום הנכס קטנה יחסית.
מקור לתועלת מתמשכת – צילומי הנכס יעמדו לרשותכם כעסק, עבור שימוש מתמשך ככל שיידרש.
צלם אדריכלות מקצועי זה לא צלם נדל"ן ונסכים, ההבדל ביניהם הוא גדול. צלם נכסים ותיווך לרוב יגיע לצלם בין 15-45 דקות ולא ישתמש בציוד מקצועי של צלם אדריכלות ועיצוב פנים. עם זאת צלם אדריכלות מקצועי ישתמד בכל העדשות היקרות המיועדות לצילום אדריכלות, ישקיע בתאורה, וזה תהליך שיקח לפחות חצי יום. ללא ספק הבדל גדול בתוצאות.
הערך התדמיתי של צילום נכסים מקצועי
ישנם צילומי נכסים שבהם היבט התדמית תופס מקום מרכזי. למשל, עבור צילום שיופיע על שער של קטלוג או ברושור או במרכז מודעה חשובה. אך בכל מקרה, צילום של נכס משליך על תדמית העסק. צילום אדריכלות איכותי משדר השקעה ומקצועיות ויש לכך חשיבות רבה. הוא יכול וצריך כמובן, גם להתאים למיתוג העסק, לתת לו ביטוי ולתרום לקידומו.
צילום נכסים – מדוע חשוב לעבוד עם מומחים
צילום נכסים מהווה התמחות מיוחדת של צלמים, אשר יש בה ערך רב לידע המקצועי, אך גם לניסיון. זו איננה משימה פשוטה, כפי שנראה במחשבה ראשונה. רק על קצה המזלג, נזכיר כמה דברים אותם יעשה צלם בעבודה כזו:
למידת הנושא – ללמוד את "אובייקט הצילום". מדובר במקרה זה לא על חפץ קטן או אדם (שגם הם מאתגרים בפני עצמם), אלא על מבנה גדול ומורכב.
להכין את השטח – יש להכין את המקום לקראת הצילום בדרכים שונות, כגון סידור הריהוט ופינוי חפצים מיותרים.
בחירה מבין אפשרויות הצילום – חשיבה לתכנון, לגבי גישת הצילום המתאימה ביותר לנסיבות.
הפקת אוסף צילומים ברמה גבוהה – ביצוע רצף צילומים מסוגים שונים, על פי התכנון. אולי גם בזמנים שונים שבהם משתנים מצב האור הטבעי, האור שדלוק בחדרים שונים במבנה (אותם רואים בצילום מבחוץ) ועוד. כמו כן, יבוצעו שלבים של עריכת ו"ריטוש" התמונות, ככל שיידרש.
במידה ויש לכם נכנס שתרצו לצלם, אני לשירותכם, מקס דופלי – צלם אדריכלות ועיצוב פנים. אפשר להתרשם מפורטפוליו באתר.